Saigon en el nostre últim dia a Vietnam

Dia 17. 22 i 23 de setembre.

Després de 12 dies en aquest país, hem arribat a la conclusió de que el seu ritme de vida és més alt que el nostre. En 15/20 minuts han muntat un mercat del no res, de sobte, com si algú hagués donat el tret de sortida han començat a sortir carros i carretes de no se sap on i ha quedat llest el mercat nocturn de Ben Thanh, senzillament increïble.

En aquest mercat hi podem trobar copies de totes les marques de roba, bolsos, rellotges, copies de tota mena, n’hi ha de millors i de més dolentes.

Si voleu comprar copies bones heu d’anar al Mercat de Ben Thanh però al de dia, a l’oficial. El nocturn es prepara quan l’altre tanca. De debò que és una bogeria.

Ho Chi Minh, l’antiga Saigon, a mi m’agrada més anomenar-la d’aquesta manera, Saigon. Al cap i a la fi, Ho Chi Minh va ser el primer president de la Republicà Democràtica del Vietnam i per aquest motiu se li va canviar el nom.

Saigon ens ha semblat una ciutat més europea que Hanoi, més endreçada, sense aquell caos del que vam parlar. Hi ha més semàfors, que quasi tota la gent respecta; els motoristes, gairebé tots, porten casc, no són els homologats de casa nostra però ja és alguna cosa. En canvi, els passos de vianants encara no sabem perquè hi són, els habitants de Ho Chi Minh es deuen preguntar perquè han pintat unes ratlles a terra, perquè ningú els respecta.

Per altra banda, les olors no són tant fortes, per dir-ho d’una manera suau. Els llocs de menjar són més nets i tenen millor aspecte, en general, com ja he dit abans, es veu una ciutat més endreçada o a potser és que nosaltres ja ens estem acostumant al caos…

Demà canviem de país, Cambodja ens espera.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑

%d bloggers like this: